Passiivinen venytys

Tiesitkö, että VENYYmällä kasvatat myös lihasvoimaa?

Kotimainen palkittu innovaatio VENYY perustuu passiivisen venyttelyn tehokkuuteen.

Mitä passiivinen venyttely on?


Tutkimukset painottavat eritoten passiivisen venyttelyn tehoa, joka soveltuu hyvin iäkkäille, vasta-alkajille, sekä erittäin kireille yksilöille. Passiivisella venyttelyllä tarkoitetaan toisen ihmisen tai apuvälineen muodostamaa venytysasentoa. Pitkäkestoinen staattinen venytys totuttaa lihasta pikkuhiljaa uuteen pituuteen ja rentouttaa lihaksen. Yksi tärkeimmistä tekijöistä venyttelyssä onkin kyky rentoutua, sillä vain rento lihas venyy riittävän tehokkaasti. Jotta venyttelystä saadaan tehokasta ja tuloksia antavaa on suosituskesto yhdelle liikkeelle 0,5-1min. Säännöllisyys on ratkaisevaa, ja vähimmäis määrä venyttelylle onkin 2-3 kertaa viikossa, ja tutkimusten mukaan tulokset paranevat määrän kasvaessa – siksi suosittelemme VENYYmään joka päivä, aikaa se vie vain 3 minuuttia!


 

Hanki voimaa venyttelemällä

Suomen Nivelyhdistyksen uusimmassa lehdessä (3/2018) on loistava artikkeli venyttelyn tärkeydestä ja sen tuomista vaikutuksista.

Tiesitkö, että säännöllisellä venyttelyllä lihasvoiman- ja kestävyyden tasoa pystytään nostamaan jopa yli 20 %? Passiivisen venyttelyn on osoitettu aiheuttavan lihaksen hypertrofiaa, eli lihasmassan ja lihaksen poikkipinta-alan kasvua. Venytyksen aiheuttama mekaaninen kuormitus kasvattaa lihasvoimaa, kun taas lihaskestävyys lisääntyy lihasvoiman kasvun myötä. Lihaksen tehon lisääntyminen selittyy myös lihaksen pituuden kasvamisella, joka nostaa sen supistumisnopeutta.

VENYYn avulla et siis pelkästään notkistu, vaan myös vahvistut!

Lataa pdf: Hanki voimaa venyttelemällä (julk. NivelTieto 3/2018)


”Olen ”liian jäykkä” tekemään perinteisiä venyttelyliikkeitä. Tiettyihin asentoihin meneminen on kivuliasta ja jos asentoihin jotenkin pääsen, niissä ei ole mitenkään mahdollista rentoutua. VENYY mahdollistaa minulle rentoutumisen venyttelyn aikana. Olen käyttänyt VENYYtä vasta muutaman viikon ja jo nyt huomaan eron! Alussa venytys tuntui alaselässä ja pakaroissa, mutta viikon jälkeen venytys alkoi tuntua yläselässä ja pohkeissa. Olen nukkunut paremmin, enkä enää hyöri ja pyöri keskellä yötä, niin kuin tein ennen.” Osku, 33
Image
Varaa ilmainen VENYY-esittely